Популярні рецепти сучасної Української кухні


Кав'яр — риб'яча ікра, солена із спеціями. Особливо цінувався кав'яр з осет- рових. Ще у XVIII ст. кав'яру робили багато, навіть селяни дозволяли собі його їсти у піст.

§ 7. Характеристика й обробка цибулевих овочів Цибулеві овочі багаті на цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), ефірні олії, міне- ральні речовини. Вони містять білки, азотисті речовини, фітонциди, глікозиди, вітаміни. Ефірні олії і глікозиди зумовлюють специфічний запах і гострий смак цибулевих та сприяють збудженню апетиту, поліпшують травлення і засвоюваність їжі. Фітонциди й ефірні олії мають антибіотичні властивості, запобігають розвитку мікроорганізмів.

* З а л и в а й т е водою сушені овочі повністю, щоб не руйнувався вітамін С

Відварне м'ясо готують з м'якоті бокової і зовнішньої частин задньої ноги, пружка, лопаткової і підлопаткової частин масою 1,5-2,5 кг
2011-2017.
by